Zo maak je jouw keuken (en eetgewoontes) helemaal klaar voor 2024!

Het nieuwe jaar komt bijna in zicht en misschien is dat wel hét geschikte moment om veranderingen door te voeren in de keuken. Daarnaast zou het wellicht ook een idee kunnen zijn om een van je goede voornemens voor 2024 te richten op gezonder eten. In dit artikel vind je twee tips die je kunnen helpen om jouw keuken en bijbehorende eetgewoontes te verbeteren in het nieuwe jaar.

Tip 1: Kies voor een kleine of uitgebreide keukenrenovatie

Misschien kan de start van het nieuwe jaar wel het startpunt zijn voor diverse verbouwingen in huis. De keuken is dan wel een ruimte die zeker prioriteit gegeven mag worden, aangezien deze door verschillende mensen bezocht kan worden. Met een gerenoveerde keuken wordt het wellicht ook handiger om vrienden, familie of de buren uit te nodigen om een hapje te blijven eten. Tijdens een keukenrenovatie heb je veel verschillende keuzes; zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de keuken meteen grondig aan te pakken en alles te renoveren, maar zou je het ook stap voor stap kunnen doen. In dat laatste geval zou je eerst er voor kunnen kiezen om de keukenfrontjes te vervangen en op een later moment door te schakelen naar de koelkast, afwasmachine en fornuis. Mocht je inspiratie op willen doen voor een keukenrenovatie, neem dan zeker een kijkje op Ikea keukenblad op maat of keukenrenovatie.

Tip 2: Eet/drink gevarieerd en gezond

Ook in het nieuwe jaar mag je jezelf best nog wel eens verwennen in de keuken. Echter is het wel goed om rekening te houden met je voeding. Probeer bijvoorbeeld aan elke maaltijd een extra kleurtje qua groente toe te voegen zodat je net wat gezonder eet. Qua drankjes zou je ook de nodige stappen kunnen maken door bijvoorbeeld suikerhoudende dranken te laten staan in 2024 of om de hoeveelheid alcohol die je drinkt te verminderen. Op die manier zal je snel maken dat het aantal calorieën dat je binnenkrijgt snel zal dalen.