Hoewel afgelopen jaren door diverse redenen het thuiswerken steeds eenvoudiger en tevens populairder is geworden, kan het toch handig zijn als het personeel met enige regelmaat naar kantoor komt. In dit artikel vind je vier verschillende tips die de stap naar kantoor net wat aantrekkelijker zullen maken voor je collega’s!

Tip 1: Creëer fijne werkplekken

Een fijne werkplek is cruciaal voor het personeel om goed, gezond en veilig te kunnen werken. Zorg dus dat je als bedrijf zijnde aan alle regelgevingen voldoet en biedt bijvoorbeeld een budget aan voor medewerkers om zelf de werkplek waar nodig aan te passen. Dit zou gedaan kunnen worden met behulp van een fijne bureaustoel, maar ook met een bureau dat af te stellen is naar jouw wensen.

Tip 2: Biedt collega’s de mogelijkheid om in afzondering te werken

Stilte en rust kan soms heel belangrijk zijn om in volle concentratie te werken. Geef dus je collega’s de mogelijkheid om in een stilteruimte aan de slag te gaan waardoor ze in alle rust kunnen focussen op eigen werkzaamheden.

Tip 3: Zorg voor gevarieerde maaltijden in de kantine

Een lekkere maaltijd in de pauze kan er zeker voor zorgen dat je personeel weer sneller voor kantoor kiest in plaats van de thuiswerkplek. Kies voor diverse gezonde maaltijden waar het personeel uit kan kiezen of vraag eens na wat iedereen lekker zou vinden om te eten. Tevens zou het een idee kunnen zijn om het personeel iets klaar te laten maken voor elkaar of bepaalde thema’s aan een gerecht te hangen.

Tip 4: Organiseer leuke activiteiten

Teambuilding; ontzettend belangrijk voor de sfeer op kantoor. Af en toe kan het dus zeker goed zijn om wat leuks te organiseren voor je collega’s! Denk bijvoorbeeld aan een etentje, een borrel of excursie om weer nieuwe inspiratie op te doen.