Zo maak je jouw golfclub helemaal klaar voor 2024!

Hoewel de winter langzaam zijn intreden doet, was 2023 door de grote hoeveelheid aan zonuren een prima jaar om op de golfbaan te staan. Ook in het nieuwe jaar wil jij natuurlijk dat jouw golfclub druk bezocht wordt. Met onderstaande drie tips zorg jij er voor dat jouw golfclub helemaal klaar is voor het nieuwe jaar en kan jij wellicht je bijdrage gaan leveren aan het organiseren van leuke activiteiten.

Tip 1: Zorg voor laagdrempeligheid

Zoals je misschien wel ooit gemerkt hebt kan golf soms bekend staan als een ‘dure sport’, iets wat onterecht kan zijn als je zelf lage prijzen hanteert. Hierdoor zullen mensen sneller geneigd zijn om te denken dat golf niet geschikt voor hun is om als sport te beoefenen. Bedenk daarom dus leuke acties zodat iedereen kennis zou kunnen met golf. Een voorbeeld hier van zou een beginnerscursus kunnen zijn die je voor een laag tarief aanbiedt. Daarnaast kan het ook leuk zijn om een samenwerking op te starten met de plaatselijke middelbare school om de jongere jeugd kennis te laten maken met golf.

Tip 2: Organiseer toernooien

Vrijwel iedere golfer houdt wel van een beetje uitdaging. Zorg er dus voor dat je geregeld toernooien organiseert op de club zodat je deze uitdaging ook aan je leden kan bieden. Naast dat een toernooi lekker competitief kan zijn, leren deelnemers elkaar ook kennen. Aangezien iedereen toch zijn of haar eigen handicap moet halen, kunnen de spelers ondanks verschillende speelsterkte met elkaar gehusseld worden. Met behulp van een digitale informatiezuil zorg je er voor dat deze toernooien overzichtelijk verlopen.

Tip 3: Bied genoeg horeca gelegenheden aan op de club

Na het lopen van 9 of 18 holes zijn de meeste mensen wel toe aan een lekker hapje of drankje. Om extra inkomsten te kunnen genereren kan het dus zeker handig zijn om horeca gelegenheden aan te bieden op de club. Met behulp van bestelzuilen kan je er voor zorgen dat de spelers eenvoudig hun eten en drinken kunnen bestellen.