Drie redenen om te kiezen voor een kantoortuin in je eigen gebouw!

Misschien heb je nog wel wat ruimte over op je kantoor waar je op dit moment weinig mee doet of zouden je collega’s wel wat meer groen in het gebouw willen zien. In beide gevallen zou het wel eens een idee kunnen zijn om een ruimte in het gebouw om te toveren tot een kantoortuin. In dit artikel vind je drie redenen die je wellicht kunnen overtuigen om voor een tuin op jouw kantoor te kiezen!

1. Een kantoortuin kan helpen om inspiratie op te doen

Een kantoortuin kan zeker helpen om inspiratie op te doen. Soms kan het tijdens een vergadering of brainstormsessie wel even fijn zijn om de ruimte uit te lopen en even de kantoortuin in te lopen. Na even doorgebracht te hebben in de tuin zal je merken dat de meeting of brainstormsessie vlotter kan gaan verlopen.

2. Een kantoortuin zorgt voor verfrissing

Zeker als je de juiste bloemen en planten uitkiest voor in je kantoortuin kan dit leiden tot een heerlijke frisse geur in de ruimte. Loop tijdens drukke werkzaamheden even de tuin in om die frisse geur eens voor de afwisseling te ervaren. Natuurlijk is het wel belangrijk om de bloemen en planten goed te verzorgen en water te geven zodat alles mooi en fris blijft. Wellicht kan het idee zijn om een schema op te stellen om te zien welke medewerker op welke dag verantwoordelijk is voor de bloemen en planten in de tuin. Op die manier creëer je ook een bepaald gevoel van verantwoordelijkheid bij je collega’s.

3. Een kantoortuin geeft jouw bedrijf en pand nét wat extra kleur

Wat extra kleuren in het gebouw kan zeker goed zijn voor de uitstraling van je kantoor. Om het kantoor kleurrijk te maken is het ook leuk om planten en bloemen te kiezen waarvan de kleuren goed passen bij de huisstijl van je bedrijf. Mocht je inspiratie op willen doen voor een mooie kantoortuin dan kan je zeker een kijkje nemen op veranda of schuifpui. Op deze pagina’s kan je ook kijken als je dingen in huis voor je tuin zou willen veranderen, of bijvoorbeeld de ruimte hebt om buiten iets voor je medewerkers te creëren.